• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам - про вчасну обрізку зелених насаджень

eye

236

03.02.2022 08:01

RSS

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради звертає увагу жителів громади на необхідність дотримання Правил благоустрою території та Правил охорони електричних мереж щодо обрізки дерев на прибудинковій території.

Власникам земельних ділянок необхідно завчасно проводити обрізку дерев для запобігання пошкоджень ліній електропередач і як наслідок - аварійних відключень від електропостачання.

Охоронна зона електричних мереж уздовж повітряних ліній електропередачі – це зона у вигляді земельної ділянки та повітряного простору, які обмежені вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення на відстані:

  • для повітряних ліній напругою до 1 кВ – 2 метри;
  • для повітряних ліній напругою від 1 кВ до 20 кВ – 10 метрів.

У випадку самовільної висадки зелених насаджень на території, прилеглої до домоволодінь приватного сектору, роботи з приведення до належного стану виконуються власниками домоволодінь приватного сектору.

Відповідно до вимог ДБН 360-92** пункт 5.12 Відстань від будинків, споруд, а також об’єктів інженерного благоустрою до дерев і чагарників слід приймати у нових житлових районах відстань від краю проїжджої частини до осі стовбура дерева не менше 4 м при діаметрі крони не більше 5 м. Для дерев з великою кроною цю відстань можна збільшити до розміру, при якому крони будуть розміщуватися не ближче 1,5 м від краю проїжджої частини. Висота чагарника при їх розміщенні від краю проїжджої частини на відстані від 1,0 до 5,0 м не повинна перевищувати 50 см.

Відстань від повітряних ліній електропередачі до дерев слід приймати за Правилами улаштування електроустановок. Дерева, що висаджують біля будинків, не повинні перешкоджати інсоляції та освітленості житлових та громадських приміщень, а також проїзду пожежних автомашин та спецтехніки.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської

 

Назад до розділу