• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільнику підняли Олімпійський прапор

eye

388

04.02.2022 11:14

RSS

4 лютого 2022 року у місті Хмільнику урочисто підняли прапор Національного олімпійського комітету України на підтримку української національної олімпійської збірної. Урочиста церемонія відбулася з нагоди відкриття XXIV Зимових Олімпійських ігор у м. Пекіні (Китай) в рамках Всесвітньої акції «Підняття Олімпійського прапора».

45 спортсменів представлять Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні. Серед них Валентина Камінська з міста Бар Вінницької області. Валентина - майстер спорту України з лижних гонок, увійшла до команди лижниць, які їдуть на Олімпіаду в Пекіні.

Для довідки

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.Столиця Китаю стане першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом біля 3 тисячі атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

Вперше до програми Ігор-2022 увійшли 7 нових дисциплін: монобоб у жінок, змішана естафета у шорт-треку, змішані командні змагання зі стрибків на лижах з трампліну, змішані командні змагання з акробатичного фристайлу, жіночий та чоловічий біг-ейр вільним стилем, змішані командні змагання зі сноуборд-кросу.

Все це дає можливість з впевненістю сказати, що зимові Олімпійські ігри в Пекіні стануть найзбалансованішими у гендерному плані в історії. У порівнянні з Пхьончханом-2018 відсоток жінок збільшився з 41 до 45.

Загалом за роки Незалежності українці на зимових Іграх здобули 8 нагород: 3 – золоті, 1 – срібну та 4 – бронзові медалі.

Відділ молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Назад до розділу