• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Поліцейські громади навчали школярів безпеці на дорозі

eye

239

RSS

Офіцери поліції, співробітники ювенальної превенції груп реагування патрульної поліції у Хмільнику навчали ліцеїстів громади Правилам дорожнього руху. – Про це йдеться у повідомленні Хмільницького районного відділу поліції на Фейсбук сторінці установи.

Місцеві поліціянти поспілкуватися з учнями, детально розповіли дітям про основні дорожні знаки, які повинні знати пішоходи, а також правила поведінки на дорозі у зимовий період, закцентувавши увагу юних пішоходів на виборі безпечного маршруту до школи та додому.

Правоохоронці зосередили увагу школярів на тому, що в листопаді 2020 року набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, згідно з пунктом 4.4 ПДР: «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху».

Отож поліцейські порадили юним та дорослим пішоходам:

- переходити проїзну частину на пішохідному переході;

- не виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

- не виходити раптово, не вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;

- не допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину дороги;

- не переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири та більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

- не затримуватися і не зупинятися на проїзній частині;

- у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішохід зобов’язаний виділити себе, а за можливості мати на верхньому одязі елементи, що відбивають світло, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Зустріч вийшла цікава та продуктивна. Адже, як запевняють у поліції, школярі не тільки мали змогу дізнатися про Правила безпечної поведінки, а й проінспектувати службові автомобілі поліцейських, приміряти та потримати в рухах їхнє професійне спорядження.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

За інформацією Хмільницького районного відділу поліції

 

Назад до розділу