• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Небесній Сотні з пам’яттю серця вклонилися

eye

296

21.02.2022 09:16

RSS

20 лютого 2022 року біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні відбулося велелюдне віче на спомин за Героями Майдану.

Розпочався захід із молитви єднання за Сотнею Героїв.

Чин поминальної панахиди звершив отець Іван Пукас - благочинний храмів Хмільницького району, настоятель церкви Святих первоверховних апостолів Петра і Павла, м. Хмільник Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ.

Від імені та за дорученням міського голови Миколи Юрчишина до хмільничан звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Редчик.

На пам’ятному заході виступили: голова громадської організації “Спілка учасників АТО міста Хмільника і Хмільницького району” Валентин Ковальський, головний збирач фондів Історичного музею міста Хмільника Юрій Сиченко.

Солістки вокального тріо “Лілея”КЗ «Будинок культури» Хмільницкої міської ради виконали пісню «Йшла до Бога Україна».

Особливо трепетним було Слово земляків-майданівців… Олександр Масний, Володимир Устименко та Микола Килимюк зі свого серця відкрили спогади, з болем розповіли про криваві події на Майдані.

"Я пишаюся своєю країною, своїм народом. 20 лютого на Майдані люди масово згуртувались. Коли під час обстрілів дівчинка 13-14 років, не злякавшись, ложкою виймала ту бруківку, щоб допомагати своєму народові – я пишаюся нею. Я пишаюся, що в нас є така нація", – сказав один із учасників Майдану.

"Якби не було Майдану, то не було б України! Якби не було жертв Небесної Сотні, ми були б губернією Московії, де за вільне слово сиділи б у в’язниці, а колони рухалися б на Сибір!" – наголосив один із майданівців.

Голова Хмільницької міської громадської організації “Народне віче. Хмільник” Микола Михальнюк у своїй промові також згадав про земляків-майданівців, про штурм Майдану, і волонтерський рух, в єднанні якого Армія відчуває підтримку й допомогу.

Хвилиною мовчання вшанували всіх Героїв Небесної Сотні, згадали добрим словом земляків-патріотів - Станіслава Найчука і Олександра Павліченка. Останнього під час кривавих подій на Майдані було поранено.

Учасники заходу розвісили на деревах і кущах паперові Ангели пам’яті на спомин про Героїв Небесної Сотні та поклали квіти до пам’ятного знаку.

У цей пам’ятний день відбулося покладання квітів до стенду «Герої не вмирають» в Будинку культури.

Ми пам'ятаємо! 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу