• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Центр контролю та профілактики хвороб повідомляє:

eye

191

28.02.2022 14:50

RSS

Для забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення в зв’язку з введенням з 24 лютого 2022 року воєнного стану в Україні:

- утворені та функціонують групи:

• радіаційного спостереження і дозиметричного контролю;

• хімічного спостереження і контролю;

• групи епідеміологічного спостереження і контролю;

• дезінфекційні бригади;

Визначено регіонального координатора, відповідального за діяльність груп, забезпечено роботу координатора в режимі 24/7.

Проводиться щоденний моніторинг якості та безпечності питної води, що подається населенню, за мікробіологічними показниками, та відповідністю гігієнічним показникам.

Здійснюється моніторинг гама-випромінювання в існуючих моніторингових точках з кратністю не менше ніж 3 рази на добу.

Координуються дії з відповідним територіальним органом ДСНС щодо залучення представників центрів контролю та профілактики хвороб для здійснення досліджень атмосферного повітря в разі виникнення аварій на об’єктах критичної інфраструктури, що пов’язані з хімічними агентами.

ВСП Хмільницький РВ інформує, що станом на 25 лютого 2022 року у районі:

- Захворюваність на коронавірусну хворобу, грип та гострі респіраторні інфекції знижується. Захворюваність гострими кишковими інфекціями відповідає фоновим рівням, притаманним для даної пори року.

- Ситуація стосовно радіаційного гама-фону спокійна, моніторинг відбувається тричі на добу. Середній рівень відповідає фоновим рівням для нашої місцевості.

- У визначених точках контролю якості водопостачання населенню району дослідження свідчать, що за мікробіологічними, санітарно-хімічними та радіологічними показниками суттєвих відхилень від існуючих норм не зафіксовано.

- Всі групи готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій.

Відокремлений структурний підрозділ Хмільницький районний відділ Державної установи «Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»

 

Назад до розділу