• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Микола Юрчишин: відповіді на питання, що цікавлять хмільничан

eye

1036

01.03.2022 16:48

RSS

Ми переживаємо тривожний період і особливо гостро зараз реагуємо на події. Чимало питань ставлять жителі нашої громади в ці дні, спілкуючись між собою в соціальних медіа. Ми узагальнили найбільш запитувані теми і звернулися до міського голови за коментарем. Ось як очільник громади відповів на питання хмільничан у бліц-інтерв’ю.

  • Як зараз працює Хмільницька міська рада чим займається?
  • Хмільницька міська рада працює 24/7 аби вирішити питання життєдіяльності міста, аби у Хмільнику було безпечно та комфортно для всіх. Усі служби та відділи працюють в посиленому режимі з моменту початку війни.
  • Городяни жаліються, що вони не чують звуки сирен, а дізнаються з різних чатів та спільнот. Ви знаєте про це?
  • Так, знаю. Система оповіщення подається централізовано. Не всі гучномовці працювали, проте за максимально короткий час ми відремонтували їх. Плюс – зробили систему оповіщення онлайн, аби люди мали можливість отримати необхідну інформацію та важливі повідомлення.
  • Чи відомі Вам випадки, коли приватні підприємці продають продукти харчування по суттєво завищеній ціні, деякі таксисти ставлять тариф, помножений на 3 та про взагалі кричущий випадок, коли в одному з магазинів міста продавали рукавички ЗСУ, які аж ніяк не мали опинитися на прилавку?
  • Так, відомі, ми вже з’ясовуємо правдивість кожного повідомлення і реагуємо на них. Про кожний такий випадок закликаю містян повідомляти особисто мені. Мій мобільний номер телефону – 067-430-17-78.
  • Хмільничани масово обговорюють питання, чому у приватному секторі, багатоквартирних будинках міська рада закликає вимикати світло і тим часом вуличне освітлення продовжує горіти стабільно і яскраво?
  • У деяких людей такі повідомлення дійсно викликають нерозуміння, а звідти непорозуміння та конфлікти. Якщо говорити про сучасну військову техніку – то вона працює не по світлу, а по заданому маршруту GPS, тому абсолютно не має значення, ввімкнене чи вимкнене у Вас вуличне освітлення. Ми радились з військовими спеціалістами – і відповідь була чітка, лаконічна. Вуличне освітлення потрібно для безпеки самих містян, якісної роботи територіальної оборони, попередження мародерства та роботи диверсантів.
  • Куди можуть звернутись хмільничани, які мають можливість і бажання допомогти зараз ЗСУ, теробороні Хмільника чи волонтерам? Є величезне бажання допомогти – і повне нерозуміння як це можна зробити. Будемо вдячні також за пояснення для хмільничан , чому саме усі ці місця в Хмільнику не афішуються.
  • Коротко: Хмільницька міська рада – ЦНАП та оперативний штаб. Номери телефонів – 2-20-85 та 2-25-16. Наші спеціалісти допоможуть і скоординують усіх городян, які мають бажання допомогти. Чому не називаємо місця і не оприлюднюємо їх: все дуже просто – аби ці люди не стали жертвами дій диверсійних груп. Таким чином ми дбаємо про самих жителів Хмільника.
  • Ваше звернення до хмільничан.
  • Дорогі земляки, ми зараз усі переживаємо непрості часи, часи війни. Я звертаюсь до усіх підтримувати одне одного, допомагати один одному, чути одне одного – бути Людьми. Ми, українці, і хмільничани зокрема, нація з високими моральними цінностями і тисячолітніми традиціями. Закликаю зараз кожного бути толерантним, не сіяти агресію, сповідувати і показувати власним прикладом, що ми можемо та вміємо бути згуртованими та єдиними. А Хмільницька міська рада зараз показуватиме приклад злагоджених дій, задля вашої безпеки та безпеки Ваших дітей. Слава Україні!

Назад до розділу