• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Слові Шевченка - доля України

eye

217

09.03.2022 16:42

RSS

9 березня ми вшановуємо Великого Сина Великого Народу – Тараса Шевченка. У цей тривожний час, час всенародного смутку і горя, коли про захист рідної України дбаємо всі ми, і найперше відважні наші воїни Збройних Сил, ми ще глибше торкаємося серцем полум’яного Слова Кобзаря, усвідомлюючи його глибокий зміст і єдину думку.

Цьогоріч минає 208 років від дня народження славетного поета, митця, генія.., але й зараз стоголосо лунає під синім небом України щире його слово, його нетлінні заповіти, його вічні поетичні рядки: «… І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…»

Любов Шевченка до Батьківщини була безмежною, як наша рідна земля. Уся творчість Великого Кобзаря зігріта цим великим почуттям. Кожне слово поета суголосне нашому часу, він є символом правди, волі, поваги до людини.

Запрошуємо усіх, хто має можливість і бажання, у цей нелегкий час, відвідати Комунальний заклад «Бібліотека для дорослих» Хмільницької міської ради, щоб ознайомитись з книжково-ілюстративними виставками «Слово Шевченкове – вічне», «Єднаймо душі словом Кобзаря», а також переглянути ретро-книги великого поета. На сайті бібліотеки створено віртуальний архів «Портал Т.Г.Шевченка», який складається з 10 розділів. https://hm-library.com.ua/shewchenko/index.php?type=menu&0. Доповненням до цих матеріалів є тематичні папки «Невмирущий Кобзар», «З Кобзарем у серці», «Тарас Шевченко та Хмільницький край», «Вічно живе Шевченкове слово».

Із плином часу все більше переконуємося, що творчість Кобзаря – то глибоке одкровення всім нам – нащадкам всіх нескорених і героїчних поколінь українців.

Збережімо Слово Кобзареве у своєму серці, тримаймо той вогник нетлінної любові до України! Це так потрібно в час всенародної згуртованості, в час боротьби за свою, рідну Україну!

І нехай над усім світом справдиться велика його мрія - «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!.."

 

 

 

 

 

Назад до розділу