• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Виїзд усиновлених дітей за межі України – пояснює Служба дітей

eye

244

18.03.2022 11:32

RSS

Шановні усиновлювачі Хмільницької територіальної громади!

Нагадуємо Вам, що відповідно до п. 82 Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 р. № 905

«Усиновлювачі зобов'язані:

... повідомляти про зміну місця проживання усиновленої дитини службу у справах дітей, консульську установу чи дипломатичне представництво України, які здійснюють нагляд за умовами проживання і виховання усиновленої дитини; (в даному випадку службу у справах дітей Хмільницької міської ради).

протягом 20 робочих днів повідомляти консульській установі чи дипломатичному представництву України про передачу на виховання усиновленої дитини іншим іноземцям, закладам для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також відібрання дитини правоохоронними органами та органами соціальної опіки; (якщо одна з таких подій станеться за межами України).

негайно, але не пізніше ніж через три дні, повідомляти консульській установі чи дипломатичному представництву України про випадки порушення прав та законних інтересів усиновленої дитини, а також про нещасні випадки з усиновленою дитиною та її смерть. (якщо одна з таких подій станеться за межами України)»

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 року №166 «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України» та постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2022 року №179 «Про внесення змін до пункту 2-4 Правил перетинання державного кордону громадянами України» спрощено порядок перетинання державного кордону України дітьми та супроводжуючими їх особами у зв’язку із введенням на території України воєнного стану з 24.02.2022 року наступним чином.

Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку (в тому числі і усиновлених), в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/ документів, що містять відомості про особу, визнаних Держприкордонслужбою.

Після прибуття на місце тимчасового перебування за межами України батьки чи особи, що супроводжують усиновлену дитину, зобов’язані протягом одного робочого дня звернутися до консульської установи України в країні перебування для постановки дитини на тимчасовий консульський облік.

За додатковою інформацією звертатися до служби у справах дітей Хмільницької міської ради за телефоном (04338) 2-32-31 або за адресою: Вінницька область, м. Хмільник вул. Пушкіна, 17 в робочі дні з 8:00 до 17:00 год.

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу