• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На сторожі захисту прав дітей у громаді

eye

150

23.03.2022 16:52

RSS

Служба у справах дітей міської ради разом із місцевими соціальними структурами працюють у законодавчому полі задля того, аби діти соціально-незахищених категорій, які проживають чи прибули до нашої громади, відчували піклування, захист та повноважний супровід.

Працівники служби у справах дітей постійно перебувають на зв’язку з батьками-вихователями, прийомними батьками, опікунами, піклувальниками та надають необхідні консультації щодо виховання, навчання та забезпечення найкращих інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

На обліку служби у справах дітей перебуває 87 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 94% з них вже влаштовано до сімейних форм виховання. З початку року статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надано 4 дітям, які тимчасово влаштовані в сім’ї громадян України.

Також, на території громади продовжує функціонувати 4 дитячих будинки сімейного типу, в яких проживає та виховується 23 дитини-вихованці та 5 прийомних сімей із 8 прийомними дітьми.

З початку року усиновлено 1 дитину, позбавлену батьківського піклування та 1 дитину одним із подружжя другого подружжя.

Служба у справах дітей зауважує, що відповідно до чинного законодавства, що регулює правовий режим воєнного стану, для виїзду дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування, за межі України необхідне погодження органу опіки та піклування.

Для виїзду за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним із батьків необхідне погодження органу опіки та піклування.

Служба у справах дітей готує відповідні документи.

Також просимо жителів громади повідомляти нас про дітей, які прибули у громаду із територій активних бойових дій та залишилися без батьківського піклування.

Наші контакти:

тел. 04338 2 32 31 (понеділок – четвер, з 8.00 – 17.00, п’ятниця з 8.00 до 15.45).

Все буде Україна!

І кожна дитина на своїй Землі буде щасливою!

Назад до розділу