• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Вітаємо Ткаленка Олександра Івановича з нагоди 85-річчя

eye

315

05.04.2022 16:36

RSS

85 років сьогодні виповнюється хмільничанину, який не один десяток літ спрямував свої життєві сили, знання і прогресивний досвід для розвитку нашої громади та розбудови міста Хмільника.

Це - Ткаленко Олександр Іванович - почесний громадянин міста, голова Хмільницької міської ради депутатів трудящих (1976-1991 рр.).

Із почуттям глибокої поваги, від імені Хмільницької міської ради та її виконавчого комітету, міський голова Микола Юрчишин привітав Олександра Івановича з ювілейним днем народження.

Міський голова подякував Олександру Івановичу за невтомну, самовіддану та відповідальну працю для розвитку Хмільника, як міста-курорту, для поліпшення інфраструктури міста та досягнення добробуту територіальної громади.

Олександр Іванович народився у 1937 році. З 1969 року обіймав посаду інструктора оргвідділу, а згодом і очолив планову комісію при Хмільницькому райвиконкомі.

У 1976 році Ткаленка О.І. було обрано Головою Хмільницької міської ради депутатів трудящих. На цій відповідальній посаді він працював 15 років. Загалом Олександр Іванович пропрацював в державних органах більше 30 років.

Хмільничани пам’ятають значний внесок О.І. Ткаленка у становлення та розвиток Хмільника як міста-курорту. За період його авторитетного керівництва Хмільник заслужено називали провідною здравницею. Разом із розвитком санаторно-курортної зони в місті розширювалася ще й промислова галузь. На той час у Хмільнику працювали 4 будівельно-монтажних організації, 2 автотранспортних підприємства, проведена реконструкція цехів бавовняної прядильно-ткацької фабрики, заводу продтоварів та хлібокомбінату. У 1979-1980 р.р. побудовано два 100-квартирних, три 70-квартирних, два 72-квартирних дев’ятиповерхових будинки, два 40-квартирних та один – 55-квартирний будинки, а також три гуртожитки.

Хмільник 6 разів поспіль посідав І-ІІ місце з благоустрою у Вінницькій області.

 

 

Назад до розділу