• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До 30 квітня продовжено термін допомоги переселенцям

eye

183

12.04.2022 14:34

RSS

Уряд вніс зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, продовжено термін подання документів до 30 квітня для отримання коштів за березень місяць.

Станом на 12 квітня, у Хмільницькій міській територіальній громаді 2997 осіб зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Варто нагадати, що право на отримання зазначеної допомоги мають особи, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, а також з території, на якій проводяться бойові дії та зазначені у розпорядженні КМУ від 6 березня №204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка» (зі змінами).

Допомога надається у розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 гривень на місяць;
  • для інших осіб — 2000 гривень на місяць.

Для призначення допомоги подається заява про надання допомоги за встановленою формою на підставі довідки внутрішньо переміщеної особи, документів, що підтверджують особу та ІПН.

ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ проводиться виключно за попереднім записом.

Запис на прийом проводиться за телефоном:

(04338)-2-21-30.

Заяву можна подати:

  • особисто до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради;
  • дистанційно через портал Дія.

Варто звернути увагу, що виплата допомоги буде проводитися на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

Тому першочергово перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги необхідно мати номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка».

У разі відсутності рахунку необхідно звернутися до банківської установи для відкриття банківського рахунка (за стандартом IBAN) для виплати допомоги, що містить 29 символів та літер UA.

Важливо: внутрішньо переміщені особи обов’язково мають повідомити управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради про:

  • зміну місця проживання протягом 10 днів з дня прибуття на нове місце проживання;
  • в разі добровільного повернення в покинуте місце постійного проживання не пізніше ніж за три дні до дня від'їзду.

Допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання не включається до сукупного доходу сім'ї при наданні інших видів соціальних допомог.

Також дана виплата не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

У разі необхідності більш детальну інформацію можна отримати за телефоном: (04338)-2-33-72.

Управління праці та соціального захисту

населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу