• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Пам’ятаємо Героїв Чорнобиля

eye

315

27.04.2022 09:34

RSS

26 квітня в читальному залі КЗ “Бібліотека для дорослих» пройшла година - спогад «Квітень – місяць шепче нам «Чорнобиль!» Волає квітень: «Зупинись! Згадай!».

Чорнобильська катастрофа – техногенна, екологічно – гуманітарна катастрофа, спричинена вибухом у ніч на 26 квітня 1986 року. Руйнування мало вибуховий характер, реактор було повністю зруйновано і в довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300 Хіросім. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками. Про аварію на ЧАЕС, про тих, хто, ризикуючи власним життям і здоров’ям, чесно і самовіддано виконували свій громадянський, службовий обов’язок розповів Анатолій Плис, інженер зв’язку, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, на дільниці зв’язку Комплексної експедиції при Інституті атомної енергії ім. I. В. Курчатова.

Про страшну суть трагедії і людське горе розповіла присутнім Галина Романюк, жителька міста Прип’ять, потерпіла в наслідок аварії на ЧАЕС.

Розповіді виступаючих доповнив відеофільм «Секунди до катастрофи. Аварія на Чорнобильській АЕС».

Виставка – пам'ять «Чорний біль над білим світом» присвячена всім тим, хто закривав огненну рану України в Чорнобилі в 1986 році.

В.о. директора Комунального закладу «Бібліотека для дорослих» Хмільницької міської ради Олена Бугайова подякувала та вручила гостям на згадку сувеніри.

За інформацією КЗ «Бібліотека для дорослих» Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу