• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Вдячні за все, що робите для України! - Микола Юрчишин звернувся до жителів гміни Бєрава

eye

275

29.04.2022 12:33

RSS

28 квітня міський голова Микола Юрчишин провів онлайн діалог із вуйтом міста і гміни Бєрава (Польща) паном Кшиштофом Фіцонь та очільницею Спілки поляків м.Хмільника пані Євгенією Брилянт, яка перебуває на території дружньої Польщі.

Від імені громади міський голова подякував полякам за щиру співдружність і велике добро в час війни та розповів про сучасні завдання, які вирішує наша громада для першої підтримки життєдіяльності міста і довколишніх сіл, для турботи про людей та соціального захисту вимушених переселенців, які знайшли тимчасовий прихисток у громаді.

«Як ми ще Вам можемо допомогти в цей важкий час?» - запитав польський колега міського голову, додавши, що вже вчергове разом із мешканцями гміни сформували партію нової помочі (рації, медикаменти, кровоспинні засоби і препарати та ліжка) і від чистого серця готові доправити на Україну для пришвидшення перемоги.

Пан Кшиштоф також повідомив, що на території його гміни мешкають 130 українців та українок (дорослі та діти), які навчаються у польській школі, де допомагають із перекладом пані Євгенія Брилянт та пані Ірина Бартащук зі Спілки поляків із Хмільника. Але, за словами вуйта, хоч українцям у гміні й забезпечили всі доступні умови, все ж люди дуже сумують за домом і хочуть у швидкому часі повернутися до себе.

Міський голова ще раз подякував гміні за допомогу українцям, які приїхали до Польщі в надії на порятунок від війни, і в свою чергу гостинно запросив до курортного Хмільника в мирний час.

"Ми вдячні за все, що ви робите для України! І також готові допомогти чим можемо. Нас, християн навчили не бажати зла, бути вдячними і завжди дякувати Богові, за те, що маємо. Із сердечною вдячністю всім вам за невпинну поміч я прошу ваших молитов за Україну, за її перемогу!», - мовив міський голова на звершення діалогу.

Із Божою допомогою РАЗОМ і до ПЕРЕМОГИ!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу