• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Мак пам’яті я пригортаю до серця

eye

263

06.05.2022 16:07

RSS

Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Пам'ять робить нас сильнішими. Вона – беззаперечний символ неминучості нашої перемоги сьогодні.

Напередодні Дня пам’яті і Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники КЗ «Історичний музей імені Василя Порика», бібліотеки та Порицького Будинку культури (Порицький старостинський округ Хмільницької громади) провели майстер-клас із виготовлення червоного маку як символу пам’яті жертв війни.

Організатори події закликали всіх охочих робити власноруч маковий цвіт, адже це так важливо, коли люди будуть відчувати причетність до її творення. І це перетворилось на справжній рух.

Протягом декількох годин учасники старанно вирізали усі елементи квітки. Діти поринули у творчість, вкладаючи у свою квітку душу, енергетику, адже створювали символ пам’яті.

Виготовляючи квіти з червоного і чорного фетру та паперу, діти уважно слухали розповідь про квітку маку в українській традиції співали патріотичні пісні у супроводі працівників культури та бібліотеки.

В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили. В нас здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров.

За інформацією КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» Хмільницької міської ради

Назад до розділу