• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Очільниця Спілки поляків від хмільничан подякувала Польщі

eye

257

09.05.2022 14:33

RSS

Добро йде від серця, тому й немає жодних кордонів і меж…

2 травня наші братні сусіди відзначили День Польщі, День прапора та День польської діаспори і поляків за кордоном.

За цієї визначної нагоди Президент Польщі провів офіційну зустріч із громадськими активістами польської діаспори.

На високоповажний прийом була запрошена й наша землячка пані Євгенія Брилянт – очільниця Хмільницької міської Спілки поляків імені Владислава Реймонта.

Пані Євгенія поділилася добрими емоціями від зустрічі з польським Президентом. Вона, зокрема, розповіла, що у дворі палацу Бельведер Глава держави виступив із промовою, в якій наголосив, що «Україна потребує підтримки перед обличчям російської агресії і ми намагаємося надати цю підтримку зі свого боку і звертаємося за цією підтримкою до цілого світу».

Анджей Дуда також процитував Президента України Володимира Зеленського, що тепер "поміж Польщею та Україною немає кордону".

«Я твердо вірю, що слова Президента України залишаться пророчими і в майбутньому. І що одного дня ми побачимо таку ситуацію – вільну, незалежну, суверенну Україну, в якій з покоління в покоління живуть поляки, і вільну, суверенну, незалежну Річ посполиту як братню державу і братній народ», – сказав він.

Президент Польщі вручив державні нагороди громадським активістам польської діаспори та передав державні прапори представникам польської національної меншини, що проживають за східним кордоном Польщі.

Під час спілкування із очільником Полонії керівниця місцевої Спілки поляків повідомила, що від імені та на прохання Хмільницького міського голови Миколи Юрчишина вона переказала керманичу дружньої країни сердечну подяку за гостинний прийом, за співдружність та велику солідарність з Україною, яка бореться за мир.

Пан Президент дуже тепло сприйняв щирі слова вдячності та запевнив, що твердо вірить у перемогу України, як і в те, що українці будуть знову жити в мирі й спокої.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу