• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

3 червня завершиться навчальний рік у школах громади

eye

222

23.05.2022 13:50

RSS

Навчальний рік минає в умовах воєнного часу і завершиться 3 червня.

Про це повідомляє Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради із посиланням на рішення педагогічних рад закладів загальної середньої освіти територіальної громади.

Документи, що підтверджують закінчення дев'ятого та одинадцятого класів, освітяни вже замовили. Попередньо, отримати їх можна з 6 червня.

«Наразі проходить річне оцінювання учнів. У школах громади навчаються 217 дітей із родин внутрішньо переміщених осіб. До 31 травня включно триває прийом документів до перших класів. Маємо вже 334 першачків, з яких є зареєстровані діти з родин внутрішньо переміщених осіб», - говорить начальник Управління освіти, молоді та спорту міської ради Віталій Оліх.

Зауважимо, що цього року Міністерство освіти і науки відмінило державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев'ятих та одинадцятих класів, і ЗНО замінили на Національний мультипредметний тест. Іспитів у ВУЗах також не проводитимуть.

Основна сесія національного мультипредметного тестування буде проведена з 18 липня до 10 серпня.

У нашій області попередньо визначено 18 закладів освіти, на базі яких створені тимчасові екзаменаційні центри.

Такі центри працюватимуть у  містах:

  • Вінниця;
  • Гайсин;
  • Жмеринка;
  • Могилів-Подільський;
  • Тульчин.

Також передбачено проведення додаткової (з 16 до 20 серпня) та спеціальної (з 12 до 16 вересня) сесій для вступників, які через певні причини не змогли взяти участь в основній.

Екзаменаційні центри працюватимуть і країнах Європи (близько 20). Абітурієнти, які були вимушені покинути Україну через воєнні дії, зможуть скласти Національний мультипредметний тест у тій країні, де вони на той момент перебуватимуть.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу