• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільник відвідала міжнародна команда «Лікарі без кордонів»

eye

247

30.05.2022 13:57

RSS

30 травня міський голова Микола Юрчишин разом із колегами та керівниками закладів охорони здоров’я провів зустріч із командою міжнародної гуманітарної організації Лікарі без кордонів/Médecins Sans Frontières

Фахівці приїхали в нашу громаду для вивчення і реагування на медичні та гуманітарні потреби внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Під час двосторонньої комунікації вирішували можливість надання психологічних консультацій ВПО, які через війну опинилися у гострих кризових ситуаціях, а також обговорили базові медичні потреби закладів охорони здоров’я відповідно до гуманітарних принципів організації.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко здійснив супровід співробітників організації «Лікарі без кордонів» до місць компактного помешкання ВПО у громаді, щоб фахівці самостійно оцінили ситуацію з точки зору найпотрібніших гуманітарних потреб для переселенців.

Для довідки:

«Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) – це міжнародна незалежна некомерційна медична гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та надзвичайну медичну допомогу населенню, яке постраждало в результаті збройних конфліктів, голоду, епідемій, вимушеної міграції, стихійних лих у більш ніж 70 країнах світу, в різних районах Африки, Європи, Південної та Північної Америки та Азії.

MSF була заснована групою французьких лікарів і журналістів в 1971 році з метою надання медичної допомоги людям, які опинилися в гострій кризовій ситуації. MSF також виступає з публічними свідченнями про тяжке становище тих людей, яким вона допомагає.

Роботу організації MSF забезпечують 67 000 національних та міжнародних працівників, включаючи медичних працівників, логістів та адміністративний персонал.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу