• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Працює Комісія з перейменування вулиць

eye

353

31.05.2022 16:43

RSS

Після повномасштабного російського вторгнення на територію суверенної України на рівні громад набули актуальності питання про перейменування назв вулиць, площ, провулків та інших об’єктів міського господарства, пов’язаних із росією як державою-агресоркою.

31 травня міський голова Микола Юрчишин провів засідання Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків на території міської громади.

Учасники засідання висловили свої пропозиції до процесу перейменування вулиць і провулків, пов’язаних із політикою, культурою, історією та пропагандою росії.

  

Після детального обговорення Топонімічна комісія запропонувала утворити профільну робочу групу, яка опрацює перелік вулиць і провулків, що слід перейменувати, із відповідним обґрунтуванням для подальшого громадського обговорення.

Одна з головних умов – це прив’язка до міста та громади, тобто локалізація топоніму.

Резюмуючи засідання, міський голова наголосив, що всі зібрання з цього питання будуть публічними, пропозиції – відкритими для громадського обговорення, а шлях, яким буде йти громада в питаннях перейменування – правовим.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради 

Назад до розділу