• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги керівників агропідприємств громади!

eye

144

06.06.2022 12:41

RSS

З В Е Р Н Е Н Н Я

до керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності щодо

попередження нещасних випадків травмування працівників на виробництві

Для попередження випадкiв травмування та органiзацiї належних умов працi при проведеннi польових робiт, керуючись Законом Украiни «Про охорону працi», Управлiння Держпрацi у Вiнницькiй області, виконавчий комітет Хмільницької міської ради, управління праці та соціального захисту населення міської ради наголошує на необхiдностi створення безпечних та безаварiйних умов працi у суб*єктів господарювання сiльського господарства та мiнiмiзації ризикiв виникнення нещасних випадкiв на виробництвві з дотриманням вимог безпеки при проведеннi польових робiт, а саме в умовах воєнних (бойових) дiй на територiї Вінницької областi, тому роботодавцям та керівникам підприсмств потрiбно вжити наступнi заходи:

  1. Перед проведениям сiльськогосподаських робіт роботодавцям, спiльно з

представниками вiдповiдних структурних пiдроздiлiв МВС та ДСНС, органiзувати перевiрку сшьськогосподарських угідь та прилеглих дiлянок на предмет наявностi снарядів, вибухових пристроїв та [нших предметiв i матерiалiв, що створюють або можуть створити загрозу працівникам сiльського господарства ( особливо у зонах прилеглих до ведения бойових дiй);

  1. Перед проведениям польових робiт організувати позаплановi iнструктажi з питань охорони працi працiвникiв щодо дiй посадових осiб та виробничого персоналу суб'єктів господарювання у разi початку бойових дiй ( артилерiйськi обстрiли, бомбардування тощо ).
  2. Провести iнструктаж з питань охорони працi з усiма працівниками зайнятими на виробничих процесах.
  1. Забезпечити належний моніторинг за технічним станом сільськогосподарських

машин, які планується використовувати під час польових робіт, у тому числі:

  • заборонити використання несправної техніки, у тому числі з відсутністю електростартерного запуску двигуна;
  • з метою забезпечения безаварiйної роботи машин, механізмів, устаткування та попередження випадкiв виробничого травматизму роботодавцям необхiдно організувати ефективну роботу служб технiчного контролю. обслуговування та ремонту технiки.

Органiзувати nроведення польових робiт в умовах достатньої видимостi, виключно у денний час.

Доставку, транспортування та ручне перенесення обладнання, устаткування, добрив та iнших матерiалiв до мiсця безпосереднього виконання робiт, потрiбно здiйснювати у вiдповiдностi до розроблених безпечних маршрутів, з якими ознайомленi yci працiвники, якi будуть виконувати зазначенi роботи;

Вжити заходiв щодо створения належних i безпечних умов праці, особливо в мiсцях концентрації nрацiвникiв i устаткування, розташованих на значнiй вiдстанi вiд населених пунктiв, шляхом забезпечения у разi потреби надання працiвникам невiдкладної медичної допомоги в польових умовах та створення пунктiв обiгрiву (за необхiдностi).

Для органiзацiї оперативної комунікації мiж працiвниками у полi та негайного iнформування їх у разi створення небезпечної для ix життя та

здоров'я ситуацiї, забезпечити машинiстiв тракторних бригад засобами зв'язку.

Забезпечити працiвникiв, задiяних у виконаннi польових робiт вiдповiдним спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами iндивiдуального та колективного захисту.

З метою мiнiмiзації часу перебування працiвникiв на вiдкритому просторi, особливо в зонах прилеглих до ведення бойових дiй, заборонити виконання складних та/або довготривалих ремонтних робiт машин, механiзмiв, обладнання в польових умовах.

11. Керiвникам сiльсъкогосподарських пiдприемств всiх форм власносп разом з iнженерами з схорони npaцi напередоднi комплексу польових робiт посилити профiлактичну роботу по запобiганню виробничого травматизму в поточному роцi.

Враховуючи вищенаведене, з метою попередження виробничого травматизму на виробництві виконком Хмільницької міської ради звертається до суб*єктів господарювання усіх форм власності міста щодо вжиття всіх необхідних заходів для створення безпечних і здорових умов праці працівників під час проведення комплексу сiльськогосподарських робiт та попередження нещасних випадків на виробництві.

Виконком Хмільницької міської ради,

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської

Назад до розділу