• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Грант – шанс залучити додаткові ресурси

eye

188

RSS

Незалежно від того, наскільки громада, організація, підприємницька діяльність є спроможними, завжди залишаються питання, які важко вирішити за рахунок місцевого/власного бюджету. Як показує практика фінансові, організаційні та інші питання можуть успішно вирішуватися за рахунок додаткових ресурсів, у тому числі й грантових.

Після початку повномасштабної війни залучення грантів стало ледь не головним шансом на виживання для бізнесу та ініціатив — від стартапів до медіа.

Грант — це цільові кошти, що надаються на безповоротній основі. Гранти розподіляються на конкурсній основі. Залежно від умов конкурсу в ньому можуть брати участь зареєстровані громадські організації, муніципальні і державні організації, творчі колективи або фізичні особи.

Донори — це організації та фізичні особи в Україні або за кордоном, які надають матеріальну, фінансову організаційну чи іншу благодійну допомогу. Донору обов’язково потрібно знати, на що підуть кошти.

Для залучення грантових коштів Вам необхідно:

  1. Сформулювати свої цілі.
  2. Чітко продумати план дій для їх досягнення.
  3. Точно розуміти, що має бути Вашим кінцевим результатом.
  4. Знайти фонд(донора) зі спільними цінностями, який надасть кошти для досягнення Ваших цілей.
  5. Проаналізуйте вимоги потенційного грантодавця(донора) до Вас та Вашого проєкту.
  6. Розпочинайте написання заявки на отримання гранту.

Гранти можуть надаватися на: стартапи, навчання за кордоном, проведення майстер-класів, проведення реконструкції, закупівлю обладнання, розвиток бізнесу, створення молодіжних центрів, підтримку внутрішньо-переміщених осіб, збереження екології і багато чого іншого.

Зараз важливо активізувати свої зусилля, навчитися жити у таких умовах і зрозуміти, як працювати продуктивно. Навіть в умовах війни є можливість залучити грантові кошти.

Як відомо, під лежачий камінь вода не тече, тому донорів необхідно шукати. Здійснюйте пошуки грантових програм, проведіть моніторинг цікавих саме для Вас сайтів. А ми у свою чергу підбираємо збірку грантових можливостей, що буде корисною для жителів Хмільницької міської територіальної громади. Можливо, серед них Ви знайдете грантову програму, яка допоможе вирішити ваші проблемні питання.

Ознайомитися з грантами та можливостями для громади Ви завжди можете на офіційному веб-сайті Хмільницької міської ради у розділі ДЛЯ ГРОМАДИ/ КОНКУРСИ ТА ГРАНТИ

Працюємо разом для перемоги!

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу