• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Виконком установив вартість проїзду на міських маршрутах

eye

391

15.06.2022 16:21

RSS

15 червня 2022 року на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради ухвалено рішення про встановлення вартості проїзду на міських маршрутах загального користування №1,№2,№3,№4,№5 в режимі маршрутного таксі в місті Хмільнику.

Виконком розглянув заяви перевізників та їхні розрахунки тарифів на перевезення, врахував економічно-обґрунтовані розрахунки, що опрацьовані управлінням агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради, а також критичну ситуацію у зв’язку з різким підвищенням цін на пальне та паливно-мастильні матеріали в умовах воєнного стану.

Виконком ВИРІШИВ:

1.Встановити вартість проїзду на міських маршрутах загального користування, які працюють в режимі маршрутного таксі, в місті Хмільнику в розмірі:

- 12,00 грн.,

- а для дітей шкільного віку до 14 років в дні шкільних занять - у розмірі 6,00 грн..

2.Зобов’язати перевізників дотримуватися наступних вимог:

  • забезпечення належного санітарно-технічного стану усіх транспортних засобів;
  • дотримання графіків руху ;
  • посилення контролю за дотриманням культури поведінки водіями.

Загалом у нашій громаді налічується 6 міських автобусних маршрутів загального користування.

На початку травня 2022 року до виконавчого комітету Хмільницької міської ради звернулися приватні перевізники з клопотанням підвищити вартість проїзду через різке підвищення цін на пальне (а також його дефіцит) та паливно-мастильні матеріали, а також внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати, податків, збільшення вартості комплектуючих та запчастин до автобусів та інших складових вартості проїзду в умовах воєнного стану.

Перевізники пропонували підвищити тариф до 15-19 грн. Але виконком врахував необхідний у нинішніх реаліях для розуміння баланс потреб і запитів хмільничан на користування транспортом і спроможність перевізників працювати на маршрутах. (12,00 грн., а для дітей шкільного віку до 14 років в дні шкільних занять - 6,00 грн.).

Упродовж 26 травня - 08 червня 2022 року у громаді тривали електронні консультації щодо проєкту рішення «Про встановлення вартості проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі маршрутного таксі у м.Хмільнику».

Звертаємо увагу пасажирів, що проїзд пільгових категорій громадян, залишається безоплатним на маршруті №1А, а також можливість пільгового проїзду 1 пасажира/пасажирки (1 пільгове місце) в кожному автобусі на інших міських маршрутах.

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

 

Назад до розділу