• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам – про моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації

eye

208

20.06.2022 11:07

RSS

Фахівці ВСП Хмільницький РВ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» щоденно здійснюють моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації: досліджують радіаційний фон, якість води централізованого та децентралізованого водопостачання, епідемічну ситуацію, стан повітря. За графіком проводиться дослідження води відкритих водойм на наявність холерного вібріону.

Станом 20 червня 2022 року в районі:

У визначених точках контролю якості водопостачання населення дослідження свідчать, що за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками суттєвих відхилень від норми не зафіксовано (за останній тиждень досліджено 115 проб води).

У воді відкритих водойм - холерний вібріон не виявлено.

Стабільним та безпечним залишається радіаційний фон. Його показники по району відповідають фоновим рівням для нашої місцевості, перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано.

Дані моніторингу та оцінки якості атмосферного повітря в межах району свідчать про відсутність загрози для здоров’я та життя мешканців.

Епідемічна ситуація стосовно захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі відповідає фоновим рівням. Знижується захворюваність на ГРВІ та грип, а також на COVID-19. За останній тиждень не зареєстровано жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19.

В разі відхилення будь-якого показника від норми – населення буде проінформовано негайно!

Групи радіаційного спостереження і дозиметричного контролю, хімічного спостереження і контролю, епідеміологічного спостереження і контролю та дезінфекційні бригади готові взяти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військово-цивільних адміністрацій.

ВСП Хмільницький РВ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

Назад до розділу