• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Голос громади важливо чути! – Микола Юрчишин

eye

238

27.06.2022 16:36

RSS

Життя, попри війну, триває…

З вірою в перемогу ми щораз гуртуємося, допомагаємо один одному, підтримуємо як можемо. Ми – люди: різні, але рівні у своїх потребах, бо хочемо мирно, затишно і щасливо жити на своїй Землі.

24 червня 2022 року під керівництвом міського голови Миколи Юрчишина у партнерстві з Вінницькою ОВА (Сергій Борзов) та Хмільницькою РВА (Богдан Кузнец) в КЗ «Будинок культури» проведено виїзний прийом громадян.

До очільників громади і району звернулися родини військових та внутрішньо переміщених осіб, які знайшли тимчасовий прихисток у Хмільницькій міській громаді.

Спілкуючись із людьми, міський голова підкреслив, що разом із командою мерії та старостатами докладає зусиль, аби всі, хто потребує підтримки, змогли її отримати в межах достатнього і наявного ресурсу.

«З громадою треба розмовляти! Голос громади важливо чути! Бо в процесі діалогу, під час зустрічей відкриваються реальні потреби людей, їхні найперші проблеми, більшу частку яких ми спроможні сьогодні вирішити на місці», - наголосив Микола Юрчишин.

У фойє Будинку культури працювали фахівці міського Управління праці та соціального захисту населення, Центру надання адмінпослуг, місцевої філії Центру зайнятості, відділу пенсійного забезпечення, а також та соціальних установ району. У процесі комунікації з громадою посадовці відповіли на найбільш хвилюючі питання громадян.

Зокрема, громадянам пояснили як зареєструватися як ВПО, які гуманітарні потреби вирішує громада, а також як отримати соціальні виплати.

Під час спілкування вимушені переселенці також порушили ряд питань, що, на жаль, не вирішуються у швидкий спосіб. Це затримки грошової допомоги від міжнародних організацій, подвійної реєстрації ВПО (у «Соціальній громаді» та в «Дії), відновлення документів, які залишися на непідконтрольний території (паспорт, військовий квиток, свідоцтво про народження) для підтвердження стажу, працевлаштування ВПО тощо.

Значна частка звернень, що були озвучені на прийомі, були врегульовані на місці, решта - взяті під особистий контроль місцевим керівництвом і будуть вирішені у правовий спосіб згідно з розподілом повноважень.

Від Вінницького обласного гуманітарного штабу передано продуктові набори 305 сім’ям внутрішньо переміщених осіб. Ще 1000 продуктових наборів отримають родини військових.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради

Назад до розділу