• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Бюро правової допомоги: дітям – про Конституцію України

eye

259

RSS

28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої країни, в якому закріплено правові засади державного устрою, визначено права, свободи та обов'язки людини і громадянина.

Часто дорослим важко пояснити малюкам, що таке "День Конституції України". Тому й фахівці Хмільницького бюро правової домоги - юристки Ганна Мариніч та Інна Шеремета вирішили поспілкуватися з дітьми нашої громади про Конституцію та її значення в житті людей.

 

Свою активну позицію виявив і Євгеній Яцюк, який нещодавно поповнив спільноту волонтерського руху системи безоплатної правової допомоги.

Завідувачка бюро Ганна Мариніч розповіла юним хмільничанам, що в кожній країні є правила, за якими живуть всі мешканці. Ці правила називаються "законами".

Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься "Конституція".

Наша Україна теж має свою Конституцію - закон, в якому записано всі права українців. Це - 

право на життя,

право на житло,

право на працю,

право на відпочинок,

право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки.

Наприклад - обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.

Важко було б уявити наше життя, якби не було Конституції! Всюди панував би безлад та негаразди. Отже, Конституція України є дуже важливою для всіх нас.

Важливо, що батьки теж не залишилися осторонь теми діалогу.

Вони підтвердили, що такі зустрічі мають першим чином виховну мету, адже формують в дітей любов до своєї країни, повагу до її символів і знання законів держави. 

 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради 

За інформацією Хмільницького бюро правової допомоги 

Назад до розділу