• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

День Конституції - крізь серце юних, творчих і натхненних

eye

190

29.06.2022 10:50

RSS

День Конституції України – визначний день для кожного українця та українки.

Усвідомлення захищеності прав людини, головних засад правової держави, що воєдино утверджує Конституція, високе звання громадянина Української держави – усе це наповнює нас упевненістю та силою, гордістю за свою країну, яка нині героїчно стверджує своє право бути єдиною, вільною, непорушною своїми кордонами.

28 червня Центр дитячої та юнацької творчості в партнерстві з КЗ «Історичний музей міста Хмільника» Хмільницької міської ради провели для дітей із родин внутрішньо переміщених осіб святковий захід «Конституція – оберіг нашої державності».

Директор музею Наталія Пацанівська розповіла про історію підготовки та прийняття Конституції України і провела для юних відвідувачів патріотичний майстер-клас «Ангел-мотанка».

Згодом учасники та учасниці заходу із задоволенням доєдналися до майстер-класу «Крилате сонечко», який провела керівник гуртка «Паперопластика» Центру творчості Лідія Паламарчук. Використовуючи техніки оригамі, аплікації та кольорової графіки, педагог разом із дітьми виготовили яскраві листівки у 3D форматі.

Багато цікавого і нового почули діти під час проведення пізнавальної вікторини «Твої права і обов’язки», яку підготувала керівник гуртка «Краєзнавчий» Таїсія Неймет. Усі учасники активно обговорювали тему і навіть дискутували, шукаючи правильні відповіді на запитання.

На завершення насиченої програми святкового заходу всім вручили розвиткові подарунки від представництва ООН ЮНІСЕФ, а ще кожен і кожна залишили собі неймовірні вироби, зроблені власними руками.

Діти отримали позитивні емоції від спілкування, які вселяють у нас велику надію на те, що ніхто і ніколи не відбере наше право вільно жити на своїй рідній землі, у мирі й щасті розбудовувати свою Україну.

Юлія Бараболя, заступник директора з навчально-виховної роботи Центр дитячої та юнацької творчості

Назад до розділу