• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Які відзнаки встановлені у Хмільницькій громаді?

eye

419

12.01.2022 14:49

RSS

Соціальна активність, вагомі успіхи і значні досягнення громадян у сферах життєдіяльності міста Хмільника та громади винагороджуються.

Виконавчий комітет Хмільницької міської ради ухвалив рішення, яким установив такі відзнаки міського рівня:

  • відзнаки Хмільницької міської територіальної громади

Присвоєння звання «Почесний громадянин м. Хмільника»;

Занесення до Книги Пошани та пам’яті «Гордість Хмільника».

  • відзнаки Хмільницького міського голови

Почесна відзнака Хмільницького міського голови - медаль За заслуги перед містом ”;

Подяка Хмільницького міського голови;

Вітальна адреса Хмільницького міського голови.

Вважаємо, що жителям громади буде важливим знати про умови присвоєння відзнак місцевого рівня.

Отже, звання «Почесний громадянин м.Хмільника» присвоюється громадянину України, а також видатним іноземним громадянам для визнання видатних заслуг громадян перед містом, заохочення їх особистої діяльності, спрямованої на добробут міста і громади, а також за вагомий внесок у розвиток економіки, культури, освіти та охорони здоров’я, досягнень у спорті, а також за особисту мужність і героїзм, виявлені при виконанні службового та громадянського обов’язку на благо міста Хмільника та України. Особам, відзначеним званням «Почесний громадянин міста Хмільника» вручається: диплом, посвідчення, стрічка і пам’ятний знак.

До Книги Пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» можуть бути занесені видатні особистості, громадські, політичні чи інші діячі за вагомий особистий внесок у становлення, розвиток, процвітання міста – курорту Хмільник, які працювали чи працюють над формуванням авторитету і престижу міста, досягли значних результатів у професійній, громадській, благодійній діяльності.

Занесення до Книги Пошани проводиться за поданням підприємств, установ, організацій різних форм власності та підпорядкування, громадських організацій, місцевих осередків політичних партій, виконавчих органів міської ради, членів виконавчого комітету міської ради, фізичних осіб. Висунення претендентів на внесення до Книги Пошани має проходити в обстановці широкої гласності, високої вимогливості до оцінки досягнень і значимості особистого внеску кожного претендента.

Почесною відзнакою міського голови – медаллю «За заслуги перед містом» нагороджуються видатні і талановиті особистості, які зробили особливо вагомий особистий внесок у розвиток будь-якої сфери життєдіяльності Хмільницької міської територіальної громади, здійснення ефективної діяльності органів місцевого самоврядування, збагачення і збереження національної історико-культурної спадщини, результативну громадську, управлінську, економічну, культурну та гуманістичну діяльність, забезпечення законності, прав і свобод громадян, захист державних інтересів України тощо.

Нагородженим вручається Почесна відзнака міського голови – медаль «За заслуги перед містом», посвідчення до неї та сертифікат на отримання одноразової грошової винагороди, розмір якої визначається окремим рішенням міської ради, або вручається цінний подарунок еквівалентної вартості.

Подякою Хмільницького міського голови відзначаються трудові колективи та громадяни за виробничі досягнення, особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста/громади, високий професіоналізм, значні успіхи у виробничій, соціально-культурній, військовій, творчій, спортивній, громадській та інших сферах діяльності, активну громадсько-політичну, гуманістичну та благодійну діяльність, створення матеріальних і духовних цінностей, інших заслуг перед містом/громадою.

Подання про відзначення Подякою міського голови вноситься виконавчим комітетом міської ради, виконавчими органами міської ради, старостами, підприємствами, установами, організаціями, громадськими та іншими об’єднаннями із зазначенням заслуг трудового колективу чи окремої особи.

Клопотання про нагородження трудового колективу, як правило, вноситься у разі відзначення колективу підприємства (установи, організації) з нагоди ювілейної дати від дня утворення підприємства (установи, організації) або з нагоди професійного свята.

Нагородні матеріали надсилаються до виконавчого комітету міської ради та/або міського голови не пізніше, як за п’ятнадцять календарних днів до зазначеної події.

Особам, відзначеним Подякою міського голови, вручається сертифікат на отримання одноразової грошової винагороди, розмір якої визначається окремим рішенням міської ради, або вручається цінний подарунок еквівалентної вартості.

Вітальна адреса Хмільницького міського голови вручається жителям і трудовим колективам Хмільницької міської територіальної громади з нагоди ювілейних та інших визначних дат видатних особистостей міста і громади, керівників підприємств, установ, організацій, депутатів міської ради, членів виконкому міської ради, Почесних громадян міста і громади, ветеранів органів місцевого самоврядування, працівників Хмільницької міської ради; відзначення пам’ятних дат/ювілеїв підприємств, установ і організацій.

Детальніше про відзнаки нашої громади Ви можете дізнатися у таких рішеннях:

Рішення 3 сесії Хмільницької міської ради 24 скликання від 01.08.2002р. №60 “Про затвердження Положення про присвоєння звання “Почесний громадянин м.Хмільника”

Рішення 12 сесії Хмільницької міської ради 6 скликання від 28.07.2011р. №217 “Про вшанування пам’яті видатних діячів у місті Хмільнику”

Рішення виконавчого комітету від 22.12.2021р. №692 «Про відзнаки міського рівня на території Хмільницької міської територіальної громади»

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу