• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Вчителі, старости та бібліотекарі пройшли навчання з е-демократії

eye

393

18.10.2021 11:37

RSS

Продовжуємо цикл навчальних та інформаційно-просвітницьких заходів для вдосконалення можливостей жителів громади у використанні інструментів електронної демократії.

Минулого тижня у місті Хмільник, в межах проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй громаді», відбувся черговий тренінг з опанування інструментів електронної демократії. Цього разу навчалися вчителі загальноосвітніх шкіл, сільські бібліотекарі та старости Хмільницької громади.

Учасники та учасниці ознайомилися з формами участі громадськості у процесах ухвалення рішень. Більш детально розглянуто такі інструменти електронної демократії: «Електронні петиції», «Електронні звернення», «Електронні консультації з громадськістю», а також «Громадський бюджет» та сервіс “Відкрите місто”.

Теоретична частина тренінгу була вдало поєднана із практичною складовою. Такий напрямок дозволив набути навички з реєстрації на Єдиній платформі електронної демократії E-DEM та збору підписів під петицією, адресованою до Хмільницької міської ради щодо створення у Хмільницькій громаді Центру громадської активності.

Зауважимо, що це вже третя група з 20 осіб, які пройшли навчання в рамках проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй громаді». Найближчим часом планується зорганізувати навчання для ще однієї групи.

Захід відбувся в межах реалізації проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланням https://cutt.ly/GjWxA5C

Раніше ми інформували

Освітяни опанували інструменти е-демократії 

Розпочато формування груп для навчання про інструменти електронної демократії

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу