• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Перейменування вулиць та провулків у громаді - результати

eye

695

13.01.2023 13:26

RSS

З 1 листопада 2022 року по 10 січня 2023 року проводилися консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення та електронні консультації з громадськістю щодо перейменування вулиць і провулків населених пунктів Хмільницької територіальної громади.

Консультації з громадськістю проводилися на виконання розпорядження міського голови від 31.10.2022р. №468-р "Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади", відповідно до ч.4 ст.1, ч.5 ст.3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», п.20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №898 від 24.10.2012р., Порядку проведення консультацій із громадськістю виконавчими органами Хмільницької міської ради (нова редакція), затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 16.10.2020р. №336, на підставі протокольних рекомендацій міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків від 25.10.2022р.

Організатор громадського обговорення – виконавчий комітет Хмільницької міської ради.

На громадське обговорення були внесені пропозиції міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків:

№ з/п

назва вулиці/ провулку, що запропонована для перейменування

пропозиція

 

м. Хмільник Хмільницького району Вінницької області

1

вул. 9 Січня

вул. Старицького Михайла

2

вул. Кутузова

вул. Українця Владислава

3

пров. Кутузова

пров. Українця Владислава

4

вул. Ватутіна

вул. Кульчицького Юрія

5

вул. Гагаріна

вул. Каденюка Леоніда

6

вул. Декабристів

вул. Білокур Катерини

7

пров. Декабристів

пров. Білокур Катерини

8

вул. Комарова

вул. Корольова Сергія

9

вул. Космодем’янської Зої

вул. Крушельницької Соломії

10

вул. Кошового Олега

вул. Приймаченко Марії

11

вул. Нахімова

вул. Куліша Пантелеймона

12

вул. Пушкіна

вул. Чорновола В'ячеслава

13

1 пров. Пушкіна

1 пров. Чорновола В'ячеслава

14

2 пров. Пушкіна

2 пров. Чорновола В'ячеслава

15

вул. Суворова

вул. Кропивницького Марка

16

вул. Чайкіної Лізи

вул. Житня

17

вул. Чкалова

вул. Вербова

18

вул.18 Армії

вул. Миколи Хвильового

19

вул. 71 стрілецької дивізії

вул. Героїв УПА

20

вул. 276 стрілецької дивізії

вул. Михайлівська

21

вул. Лермонтова

вул. Гальчевського Якова

22

пров. Лермонтова

пров. Гальчевського Якова

23

вул. Маліновського

вул. Патона Євгена

24

вул. Тімірязєва

вул. Симоненка Василя

25

пров. Тімірязєва

пров. Симоненка Василя

26

вул. Тургенєва

вул. Клодницького Володимира

27

вул. Мічуріна

вул. Симиренка Левка

28

вул. Маяковського

вул. Івана Багряного

29

пров. Маяковського

пров. Івана Багряного

30

вул. Волочаївська

вул. Смакули Олександра

31

вул. Некрасова

вул. Лук'яненка Левка

32

пров. Некрасова

пров. Лук'яненка Левка

с. Голодьки Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Чапаєва

вулиця Замкова

2

провулок Чапаєва

провулок Замковий

с. Кривошиї Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Чапаєва

вулиця Вишнева

2

вулиця Жовтнева

вулиця Виноградна

с. Куманівці Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Корнійчука

вулиця Підліщина

2

1 провулок Корнійчука

1 провулок Підліщини

3.

2 провулок Корнійчука

2 провулок Підліщини

с. Колибабинці Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Колгоспна

вулиця Сонячна

2

вулиця Жовтнева

вулиця Молодіжна

с. Думенки Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Гайдара

вулиця Ланська

с. Гулі Хмільницького району Вінницької області

1

вулиця Гайдара

вулиця Ланська

с. Журавне Хмільницького району Вінницької області

1

Радгоспний виселок

вулиця Щаслива

 

Для ознайомлення громадськості та формування зворотного зв’язку з громадою на офіційному вебсайті міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/ оприлюднено інформаційне повідомлення про початок громадського обговорення та була проведена комунікаційна кампанія, що підтверджується за цими посиланнями:

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10665/perejmenuvannya-vulic-vashi-propozicii

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10710/do-temi-perejmenuvannya-vulic-u-misti-hmilniku

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10824/yaki-vulici-perejmenuyut-u-selah-gromadi-vasha-dumka-vazhliva

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10921/vulicyu-volochaivsku-na-smakuli-chomu-tak-nazivaemo

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/10949/vul-pushkina-mozhe-nazivatisya-v-chornovola-dumka-gromadi

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/11021/vulicya-dekabristiv-mozhe-stati-bilokur-katerini

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/11047/komarova-na-vul-korolova-sergiya-vasha-dumka

На шпальтах інформаційного бюлетеня міської ради "Хмільницька громада" (№10, жовтень 2022) була надрукована інформація про перелік вулиць і провулків, які пропонується перейменувати.

Електронна версія документу доступна за цим посиланням:

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/upload/editor/9U1d8qhwyDnc7jq.pdf

Інформація про електронні консультації з громадськістю була оприлюднена на офіційному веб-сайті в Розділі «Електронні консультації», «Анонси подій» та на платформі електронної демократії е-ДЕМ.

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/page/elektronni-konsultacii

https://consult.e-dem.ua/consultations/460

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подавалися з 1 листопада 2022 року по 30 грудня 2022 року в письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (найменування, місце знаходження – для юридичної особи), яка їх подає, на адресу виконавчого комітету Хмільницької міської ради.

За період проведення громадського обговорення та електронних консультацій з громадськістю від жителів громади надійшли такі ПРОПОЗИЦІЇ:

1. Від вуличного комітету вул. Тімірязєва та жителів вулиці (колективне звернення 29 осіб): запропоновано перейменувати вулицю та провулок Тімірязєва в м.Хмільник на вулицю/провулок Дмитришина Володимира;

2. Від Шпаківського Дмитра Андрійовича, Шпаківської Наталії Сергіївни та жителів вулиці Маліновського (колективне звернення 14 осіб) запропоновано перейменувати вулицю Маліновського в м.Хмільник - на вулицю Андрія Шпаковського;

3. Від голови ради мікрорайону "Мазурівка" Білаша Анатолія Тодосовича (колективне звернення 14 осіб) запропоновано перейменувати вулицю Маліновського в м.Хмільник - на вулицю Андрія Шпаковського;

4. Від Українець Валентини Петрівни, Українець Катерини Андріївни запропоновано перейменувати вулицю 1 Травня в м.Хмільник - на вулицю Українця Владислава;

5. Від вуличного комітету вулиці Тургенєва м.Хмільник (голова вуличного комітету Шевченко Василь Петрович) запропоновано перейменувати вулицю Тургенєва на вулицю Прирічна;

6. Від Лозівського старостинського округу (староста Ганна Бичок) запропоновано перейменувати вулицю Гайдара в с.Думенки - на вулицю Ланська, вулицю Гайдара в с.Гулі - на вулицю Забіжжя, вулицю Суворова в с.Вугли - на вулицю Центральна, вулицю Чкалова в с.Вугли - на вулицю Польова, вулицю Гагаріна в с.Педоси - на вулицю Садова.

7. Від Кривошиївського старостинського округу запропоновано перейменувати вулицю Колгоспна в с.Колибабинці - на вулицю Сонячна, вулицю Жовтнева в с.Колибабинці - на вулицю Молодіжна, вулицю Жовтнева в с.Кривошиї - на вулицю Виноградна та вулицю Чапаєва в с.Кривошиї - на вулицю Вишнева;

8. Від Соколівського Старостинського огругу (староста Андрій Титула): запропоновано перейменувати вулицю та провулок Корнійчука в с.Куманівці на вулицю/провулок Підліщина.

9. Від Широкогребельського старостинського округу (староста Микола Сухий) запропоновано перейменувати вулицю Пушкіна в с.Широка Гребля - на вулицю Незалежності, вул. Гагаріна в с.Широка Гребля - на вулицю Миру, вулицю Чкалова в с.Широка Гребля - на вулицю Джерельна; вулицю Чапаєва в с. Голодьки - на вулицю Замкова, провулок Чапаєва в с. Голодьки - на провулок Замковий; вулицю Гагаріна в с.Стара Гута - на вулицю Миру.

Через платформу електронної демократії е-ДЕМ «Консультації з громадськістю» https://consult.e-dem.ua/consultations/460 пропозиції не надходили.

На електронну пошту Хмільницької міської ради – rada@ekhmilnyk.gov.ua надійшло 1 анонімне повідомлення, яке не розглядалося. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про звернення громадян» не підлягають розгляду анонімні звернення.

Звіт про результати громадського обговорення та пропозиції від жителів громади будуть розглянуті на засіданні міської Комісії з питань перегляду топонімічних назв вулиць та провулків, інших об’єктів міського господарства, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення або демонтажу пам’ятних знаків (Топонімічна комісія).

На підставі протокольних рекомендацій Топонімічної комісії буде напрацьований відповідний проєкт рішення та внесений на сесію міської ради для затвердження.

Управління містобудування та архітектури Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу